ΝΤΕ ΣΑΝΤ. ΣΤΗ ΖΥΣΤΙΝ (2/04 μέχρι 13/04)

 
“ΝΤΕ ΣΑΝΤ. ΣΤΗ ΖΥΣΤΙΝ”
του Cezaris Graužinis

Το «ΝΤΕ ΣΑΝΤ. ΣΤΗ ΖΥΣΤΙΝ» είναι ένας κωμικός μονόλογος βασισμένος σε μοτίβα από το «La Nouvelle Justine» καθώς και σε αποσπάσματα από τα πιο γνωστά κείμενα του Μαρκήσιου Ντε Σάντ. To «La Nouvelle Justine» είναι ένα από τα πρώτα έργα του Μαρκήσιου ντε Σαντ και παρακολουθεί τη ζωή της Ζυστίν, μιας δωδεκάχρονης παρθένας, άπορης και κατατρεγμένης, μέχρι την ηλικία των είκοσι έξι ετών.

Στην αναζήτησή της για εργασία και καταφύγιο, η Ζυστίν πέφτει συνεχώς στα χέρια διεστραμμένων και αγυρτών, απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις και τα αξιώματα, οι οποίοι προσπαθούν να την διαφθείρουν. Μεταξύ αυτών και η έκφυλη, ακραία Μαντάμ Ντελμόνζ η οποία προσκαλεί τη Ζυστίν να την ακολουθήσει στο δικό της φιλοσοφικό και ηθικό δρόμο ζωής και επιβίωσης. Η Μαντάμ Ντελμόνζ γίνεται το κυρίαρχο πρόσωπο στο μονόλογο «Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν». Όσο για την αθώα, παρθένα Ζυστίν, που δανείζει το όνομα της στο έργο, εμφανίζεται «μαγικά» καθώς ανοίγει η αυλαία…

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2010 στο ΘΕΑΤΡΟ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ και συνέχισε την διαδρομή του το 2011 στο ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΡΝΟΣ. Ακόμη, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Μονολόγων «Monobaltija» στο Kάουνας της Λιθουανίας το 2012, όπου έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο. Τελευταία φιλοξενήθηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας το Νοέμβριο του 2013.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Cezaris Graužinis
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Vilma Galeckaite- Dabkiene
ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Martynas Bialobžeskis
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου
ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ: Μάρω Παπαδοπούλου


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
2-6, 9-13 Απριλίου 2014
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη-Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό 15€, Μειωμένο 10€