Η Μητέρα του Σκύλου (16/10 μέχρι 18/10)

Το μυθιστόρημα - ορόσημο του Παύλου Μάτεσι, «Η μητέρα του σκύλου», κυκλοφόρησε το 1990. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες επανεκδόσεις και μεταφράστηκε σε περισσότερες από τριάντα χώρες. Δηκτικό, χιουμοριστικό, δραματικό και ταυτόχρονα σουρεαλιστικό, το ευρύτατα αναγνωρισμένο πεζογράφημα του Μάτεσι αποτυπώνει τη δική του οπτική για ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, με τρόπο που εναγκαλίζεται τις κοινωνίες όλου του κόσμου. Η ηρωίδα του βιβλίου, Ραραού, ενσαρκώνει το σύμβολο του ανθρώπου που δεν θα σταματήσει ποτέ να παλεύει στον καθημερινό στίβο της ζωής.

Τον ιδιαίτερο λογοτεχνικό κόσμο του Μάτεσι ζωντανεύει στο θέατρο ο Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος σκηνοθετεί το έργο του συγγραφέα, με τη Δήμητρα Χατούπη στο ρόλο της Ραραού.

Η ζωή της Ραραού, «μεγάλης φίρμας της επιθεώρησης» όπως η ίδια αυτοσυστήνεται, ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από το φλας μπακ εικόνων μιας κοινωνίας που προσπαθεί να τα «βολέψει» σε συνθήκες ανέχειας. Από την Κατοχή έως σήμερα, η πορεία της Ραραού, όπως αντίστοιχα και η πορεία της Ελλάδας, την οποία διατρέχει με τις αναμνήσεις της, είναι μια μάχη επιβίωσης. Ο αγώνας της είναι αδιάκοπος, κι εκείνη θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να βγει αλώβητη από αυτόν. Ακόμη και αν χρειαστεί να αποδράσει σε μια δική της πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Τσακίρης
Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή
Δραματολόγος: Δήμητρα Πετροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά
Στο ρόλο της Ραραού: η Δήμητρα Χατούπη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Γιαλελής, Γιάννης Δρίτσας, Χρήστος Ευθυμίου, Ηλίας Ζερβός, Στεφανία Κριεζή, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Έφη Ρευματά, Μαριαλένα Ροζάκη.


Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 16/10 – 18/10, 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15,00 Ευρώ, Μειωμένο: 10,00 Ευρώ 

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή), Θεσσαλονίκη
Κρατήσεις: 2310237700
Ώρες Λειτουργίας: 10:30 -13:30, 17:30 - 21:00