Η παρεξήγηση (9/11 μέχρι 1/12)

Μετά την περσινή επιτυχία, η θεατρική Ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο, παρουσιάζουν το έργο του γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου, στο Θέατρο Αυλαία από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως και Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, για οκτώ μόνο παραστάσεις, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Για το έργο
Ένα έργο σύγχρονο και κλασικό, σκληρό, δραματικό, αληθινό, που έχει στον πυρήνα του εξαρτώμενες οικογενειακές σχέσεις, αγάπης και μίσους. Η νοσταλγία του εξόριστου γιού, του «ξένου», που επιθυμεί να ξαναβρεί την οικογένειά του, την πατρίδα του, θα φέρει σε σύγκρουση τη λογική και το συναίσθημα. Το σκοτάδι και το φως.
Τέσσερα πρόσωπα, ήρωες μια σύγχρονης τραγωδίας, και ένα πέμπτο, βουβό, ενός αινιγματικού υπηρέτη, που «σκηνοθετεί» την εξέλιξη της δράσης.
Ένα έργο επαναστατικό, και κατά βάθος αισιόδοξο, γιατί περιέχει την ηθική της ειλικρίνειας.
Ένα έργο κλασικό στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο άνθρωπος που γνωρίζει, επιλέγει, δρα και πληρώνει το τίμημα, μέσα σε έναν κόσμο όπου όλα συνωμοτούν για να εκτροχιάσουν τον ανθρωπισμό μας, σε μια Ευρώπη θλιβερή, χωρίς ορίζοντα. Ένα έργο απροσδόκητα επίκαιρο.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Albert Camus
Μετάφραση: Θεατρική ομάδα ριSκο
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά: Ειρήνη Ατματζίδου
Κοστούμια: Νάσια Χάρη
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσόπας
Βοηθοί φωτιστή: Νάσια Λάζου -Σταματία Σαπατόρη

Διανομή:
ΜΗΤΕΡΑ: Λίλη Λαμπούδη
ΜΑΡΘΑ: Αγγέλα Μπολέτση
ΥΠΗΡΕΤΗΣ: Γιώργος Τσόπας
ΓΙΑΝ: Ορέστης Παλιαδέλης
ΜΑΡΙΑ: Έλενα Δαμίγου

Χειρισμός κονσόλας φωτισμού -ήχου: Νάσια Λάζου -Σταματία Σαπατόρη
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Βούλγαρη
Teaser: Σιδέρης Νανούδης
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Αντώνης Ντεβετζιδάκης
Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Λίλη Λαμπούδη

Συμπαραγωγή: Αβέρτο Θέατρο -Θεατρική Ομάδα ριSκο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 9-10, 16-17, 23-24, 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2015
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90’
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 12 €, Μειωμένο 8 € (Φοιτητικό, και ομαδικό το min 8 ατόμων),
Ανέργων 5€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 10€ στο θέατρο Αυλαία
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: 10.30-13.30 & 17.30-21.00

Ομάδα ριSκο
Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Στη δημιουργία της οδήγησαν τόσο η εμπειρία των μελών της από διάφορα θεατρικά εργαστήρια και θεατρικές ομάδες της πόλης, όσο και η επιθυμία να κάνουν θέατρο στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ομάδα που επιμένει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας. Εμψυχωτής της ομάδας και σκηνοθέτης, στις περισσότερες παραστάσεις της, ο Βαγγέλης Οικονόμου. Η θεατρική ομάδα ριSκο, χωρίς μόνιμη θεατρική στέγη, φιλοξενείται στο "Αβέρτο Θέατρο" με το οποίο συνεργάζεται από την ίδρυσή του.

Παραστάσεις /Συμμετοχές:
"Η δολοφονία της οδού Αποντάκα" Χοσέ Τριάνα, μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, (2010), "Η δολοφονία της οδού Αποντάκα -β’ εκδοχή" "Studio Κοιτώνες" πρ. Στρατόπεδου Κόδρα (2011). "Homo apographycus" Μιχαήλ Άνθη (συμμετοχή: "Απογραφή πληθυσμού" στα 46α Δημήτρια, 2011), σε σκηνοθεσία Φανής Αραμπατζίδου. "Τα εργαζόμενα κορίτσια… δε γερνούν ποτέ!" Frank McGuinness "Studio Κοιτώνες" (2011). "Τίποτα δικό μου" Edward Bond "Studio Κοιτώνες" (2012 ). (Συμμετοχή: "Ανοιχτή σκηνή –Φωνές της πόλης" του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θέατρο "Άνετον" 2013). "Παιχνίδια Φόβου" Kado Kostzer –Alfredo Arias "Studio Κοιτώνες" (2013). "Παιχνίδια Φόβου" Β΄εκδοχή, (Συμμετοχή: “Θεατρικές Πρεμιέρες” του Δήμου Καλαμαριάς, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, 2013). "Ο τίγρης" Murray Schisgal "Studio Κοιτώνες" (2014). "Γυναίκες χωρίς οξυγόνο!" Gustavo Ott. (Συμμετοχή: "Ανοιχτή σκηνή –Φωνές της πόλης" του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θέατρο "Άνετον", 2014). Επανάληψη: "Studio Κοιτώνες". "Seven -Ένα έργο για τη Γάζα" Κάρυλ Τσέρτσιλ (Συμμετοχή στην πρωτοβουλία της Ομάδας Θεάτρου Ars Moriendi, για τα παιδιά στη Γάζα, σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα "Άνετον", 2014). "Η παρεξήγηση" Αλμπέρ Καμύ (Συμμετοχή:“Θεατρικές Πρεμιέρες” του Δήμου Καλαμαριάς, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, "Ανοιχτή σκηνή –Φωνές της πόλης" του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θέατρο "Άνετον","Εβδομάδα θεάτρου" της Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας , Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 2015).

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ριSκο: 6943 649 009
E-mail: omadarisko@yahoo.gr
www.facebook.com/Omada Risko
Website: www.avertotheatro.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Πλατεία ΧΑΝΘ(Πλευρά Τσιμισκή)
2310 237700
www.avlaiatheatre.gr

Επικοινωνία
Art Minds
Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου
Τ: 6972294695
E: info@artminds.gr, dafni.artminds@gmail.com
W: www.artminds.gr
F: https://www.facebook.com/ArtMindsThess/