Απόψε στο Στρατφορντ (5/12 μέχρι 27/12)

NoVanTheaterGroup

‘’ Απόψε στο Στράτφορντ ’’
Της Μάρα Γαβριηλίδου
Θέατρο Αυλαία
για 8 παραστάσεις
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη από 5 Δεκεμβρίου, 21:00‘‘Απόψε στο Στράτφορντ ‘’ ένας θίασος ηθοποιών ετοιμάζεται να δώσει την παράσταση του. Το κοινό είναι στη θέση του. Οι ερμηνευτές, τα κοστούμια, τα σκηνικά κι ένα καλοδουλεμένο έργο… όλα έτοιμα!

Μόνο που ‘‘Απόψε στο Στράτφορντ ‘’ δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει! Ποιος είναι ο καταλυτικός ρόλος του Δούκα και της ερωμένης του; Γιατί τα γεννέθλιά της γίνονται ο εφιάλτης του ταλαίπωρου αυτού θιάσου; Ποιός είναι αυτός ο δήθεν ταλαντούχος εξάδερφος Γουλιέλμος Φίλιους Γιόχαν Σαίξπηρ; Πώς ένα δράμα μετατρέπεται σε κωμωδία ; Και πώς μια κωμωδία μπορεί να καταλήξει σε δράμα;

‘‘Απόψε στο Στράτφορντ ‘’ ένας θίασος σε παράκρουση παίζει θέατρο για να σώσει το τομάρι του!

Οι NoVanTheatreGroup παρουσιάζουν μια ανατρεπτική κωμωδία θεάτρου μέσα στο θέατρο, ιχνηλατώντας τα πρώτα συγγραφικά βήματα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ και φωτίζοντας τα λεγόμενα ‘’σκοτεινά χρόνια’’ της ζωής του.


Συντελεστές:
Πρωτότυπο κείμενο: Μάρα Γαβριηλίδου
Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Κινησιολογία-Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Μουσική: Αλέξανδρος Ιωάννου, Ηλίας Σταμπουλής
Κοστούμια: Αποστόλης Καραγιάννης
Σκηνικά: Γιώργος Μαυρόπουλος, Γεώργιος Δερνίκας
Κατασκευή μάσκας: Χαρούλα Αδαμοπούλου
Γραφιστική Επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Trailer: Εύη Μίνου
Παραγωγή: anima-animal
Παίζουν: Γεώργιος Δερνίκας, Πέτρος Μαλιάρας, Βασίλης Κανελλόπουλος, Λένια Κοκκίνου, Μαρία Παπαγιαννάκη

Διάρκεια παράστασης: 1:20’ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 10 ευρώ & 8ευρώ (φοιτητικό/μειωμένο)

Μικρό ιστορικό παράστασης: Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβρη του 2015 στο Θέατρο Αυλαία και πραγματοποίησε δίμηνο κύκλο παραστάσεων, ενώ παρατάθηκε, λόγω μεγάλης προσέλευσης κοινού. Επιλέχθηκε , επίσης, από το ΚΘΒΕ για το Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων ‘’Τουρνουά 5 Χ 5’’ της Μονής Λαζαριστών, ενώ η ομάδα συνεργάστηκε και με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Η παράσταση και η ομάδαέχουν προταθεί για 4 θεατρικά βραβεία (μουσικής, κοστουμιών, β’ανδρικού ρόλου και πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας)